EscapeRoom Leiden
 
EscapeGame Leiden

PilgrimGame Family Edition

Het is het jaar 1620…
12 jaar geleden zijn Engelse puriteinen die vanwege hun geloof vervolgd werden, naar het vrijere Holland gevlucht en in Leiden komen wonen. Deze groep Pilgrims besluiten uiteindelijk om naar Amerika te verhuizen. Dit moet in het diepste geheim, daarom is de plaats waar zij op de boot kunnen stappen in code-taal verborgen op verschillende locaties in de stad Leiden.


Weten jullie de diverse codes op tijd te kraken en aan de vervolgers – het stadsbestuur van Leiden én de Koning van Engeland – te ontvluchten? Hierbij is samenwerken belangrijk en worden alle zintuigen en capaciteiten van jullie gezin tot het maximale getest.
Tijdens dit programma wordt jullie gezin voorzien van een Game-tablet en houten koffer voorzien van elementen die bijdragen aan het oplossen van de diverse opdrachten. Jullie verplaatsen je van (Pilgrim)locatie naar (Pilgrim)locatie in het centrum van Leiden. Locaties die jullie aandoen zijn uiteraard Pilgrim-gerelateerd en verbergen een mooi verhaal. Weten jullie door het volbrengen van de opdrachten de codes te kraken de uiteindelijk de locatie te vinden waar de Pilgrims aan boord stapten richting de ‘Nieuwe Wereld’?

Wij verwelkomen jullie graag op onze locatie in de Meelfabriek Leiden, bij Koffiebar Grutsk. Hier worden jullie voorzien van de game-elementen en een korte instructie. Vervolgens gaan jullie te voet op pad naar het centrum van Leiden. Hier bevindt zich de eerste locatie. Wanneer jullie op de juiste locatie zijn, opent de eerste opdracht automatisch en start de tijd. Ook de laatste locatie bevindt zich in het centrum van Leiden. Na de game verwachten wij jullie terug op onze locatie in de Meelfabriek Leiden, voor het inleveren van de game-elementen.

Deze format is speciaal ontwikkeld voor gezinnen, waarbij zowel de kids (van 7-12 jaar) én de ouders een actieve bijdrage dienen te leveren om het spel tot een goed einde te kunnen brengen.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via 071-750 3184.

Reserveer hieronder online jouw PilgrimGame


Prijs per team (maximaal 8 personen): € 59,00

Tijdsduur van het programma is circa 2,5 uur. Jullie hebben anderhalf uur de tijd om zoveel als mogelijk opdrachten te volbrengen. Aansluitend  hebben jullie nog circa 15 minuten de tijd om de geheime eindlocatie te vinden, waarna jullie terug wandelen naar de Meelfabriek Leiden voor het inleveren van de game-elementen.

TIP: Deze “EscapeRoom maar dan buiten-editie” wordt nog leuker als je tegelijkertijd tegen (een) ander(e) gezin(nen) speelt. Dus verzamel het gezin van je broer, zus, neef, nicht, vrienden en ga de strijd aan met elkaar! Jullie spelen deze format dan tegelijkertijd, tegen elkaar.